Viktiga pengar till idrotten

Föreningslivet har en avgörande roll för kommunens utveckling och bidrar till ökad folkhälsa, gemenskap och stärker människors deltagande i samhället. Vid kommunstyrelsens sammanträde igår, tisdag 4/9, beslutade vi om två viktiga satsningar för idrotten i Karlshamn. 

Foderstöd till Karlshamns ridklubb

Torkan och årets dåliga skörd har gjort att foderpriserna gått upp kraftigt. Karlshamns ridklubb ansökte för några veckor sedan om ekonomiskt stöd för att täcka de ökande foderkostnaderna. Naturligtvis beviljade vi denna ansökan så ridklubbens och ridskolans verksamhet kan fortsätta att bedrivas och utvecklas.

Elitstöd till Asarums IF

I våras införde vi elitpotten på 2 miljoner kr som föreningar kan söka medel ur för sin elitverksamhet. Igår beslutade vi om den första utdelningen ur potten på 600 000 kr till Asarums IF:s damlag. Stödet kommer mestadels gå till de ökade resekostnader som laget fått i och med sitt avancemang till Elitettan. Kostnader som annars hade fått betalas ur föreningens övriga verksamhet.

För oss Socialdemokrater är det självklart att kommunen ska ge en bra grund till idrotts­föreningar för deras arbete med breddidrotten. Samtidigt som bredden är grunden inom idrotten är det också viktigt att kommunen stödjer föreningar som befinner sig på elitnivå.

Andreas Saleskog (S)
Ordförande i fritidsnämnden

 

facebook Twitter Email